Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


En el record de Juan Luis Panero
20/9/2013(Foto: La Vanguardia)
 

El poeta i editor Juan Luis Panero (Madrid, 9 de setembre de 1942 – Torroella de Montgrí, 18 de setembre de 2013) ha mort aquest dimecres, víctima d’un càncer, als 71 anys d’edat. L’escriptor era soci de l’ACEC i, el 2011, va inaugurar la desena edició de les Jornades Poètiques de l’Associació. En aquella ocasió, Panero va oferir una conferència sobre la seva trajectòria literària a través de trobades personals amb la poesia. Alguns dels autors que més el van marcar –va dir– van ser Luis Cernuda, Thomas Stearns Eliot, Joan Vinyoli o Juan Rulfo.

Fill del poeta Leopoldo Panero i de l’escriptora Felicidad Blanc, i germà del també poeta Leopoldo María Panero, va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona (1985) per Antes que llegue la noche, i amb el Premio Internacional de Poesía de la Fundación Loewe (1998) per Galerías fantasmas. A més, també es va encarregar de les antologies de Pablo Neruda i Octavio Paz.

Juan Luis Panero vivia des de 1985 a Torroella de Montgrí. No havia escrit cap nova creació en l’última dècada, tot i que fa quatre anys es va publicar la seva antologia poètica La memoria y la muerte. Altres de les seves obres més conegudes són A través del tiempo i Los trucos de la muerte, que va escriure entre els anys 60 i 70.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2