Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


Work in progress: Mercedes Abad
Ma. Cinta Montagut4/3/2014

Albert Tugues i Ma. Cinta Montagut van presentar la segona sessió del cicle: Work in progress.


(Foto:)
 
Work in progress: Mercedes Abad
En la tarda del dia 4 de març l’ACEC va acollir la xerrada de Mercedes Abad sobre la seva obra i les seves estratègies narratives.
Mercedes Abad es va donar a conèixer al món de la narrativa amb l'obra Ligeros libertinajes sabáticos que va obtenir en 1986 el Premio La Sonrisa Vertical. Ja en aquesta obra s'albira el que després seria un tret d'estil personal inconfusible: el seu sentit lúdic del llenguatge i la seva fina ironia.
La seva pàgina de Wikipedia diu que la seva primera novel.la la va escriure convalescent d'una operació pel trencament del menisc. Aquesta primera novel.la titulada Sangre(2000) és una narració complexa en la qual parla d'una secta, els “espondalarios”, que tenen amb la sang una relació molt curiosa.
Entre les seves obres cal citar El vecino de abajo en la qual es mostra una relació amor/odi entre una traductora i el seu veí, cosa molt comú en qualsevol comunitat de veïns que Mercedes Abad resol de forma sorprenent.
Altres títols seus són Felicidades conyugales, Solo dime dónde lo hacemos o Amigos y fantasmas  que en 2004 va rebre el Premio Vargas Llosa.
Ha col.aborat amb la Fura dels Baus i altres companyies teatrals. Ha escrit articles en diaris sobre temes dispars com la tauromàquia o el catalanisme.
Confessa que li agrada forçar el llenguatge i no creu en l'escriptura senzilla i sense compromís que es fa avui. Per a Mercedes Abad escriure una novel.la és una experiència  neurastènica i soferta.
En el transcurs de la xerrada amb el públic va llegir el seu relat “Mientras caigo” peril.lustrar el seu mètode de treball.
Els assitens van gaudir per la claredat i simpatia amb que va explicar la seva forma de narrar. Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2