Dissabte, 22 de juny de 2024Castellano  


Caballitos de Sal, llibre de poesia infantil d'Anabel Sáiz
Teresa Martín Taffarel23/5/2014(Foto:)
 
La introducció va estar a càrrec de Teresa Martin Taffarel, que es va referir a la trajectòria de l'autora en el camp de la literatura infantil i juvenil, a la tradició de les cançons de bressol i al contingut poètic i visual de llibre.  En aquest sentit, cal destacar la qualitat dels textos i l'encert amb què l'autora empra un llenguatge tan proper a la infància, amb imatges de la naturalesa i del món poblat d'objectes màgics.

A continuació, Anabel Sáiz va parlar de la seva experiència com a creadora de contes i poemes dedicats a nens i adolescents, però també del seu treball d'investigadora en diferents aspectes de la literatura i la seva dedicació a l'ensenyament. En relació amb el llibre que es presentava, va posar en relleu el vincle entre el llenguatge poètic de la cançó de bressol i l'entrada en el somni. Entre els motius més freqüents, apareix el mar, com a símbol d'extensió il·limitada i de llibertat, entorn del com es reuneixen altres imatges suggeridores.

L'autora va llegir algunes de les seves nanes, fragments d'un assaig dedicat al tema i exemples de diversos poetes que van conrear el gènere, des de Lope de Vega a Gloria Fuerrtes.

Anabel Sáiz Ripoll, l'autora, és Doctora en Filologia Hispànica; Catedràtica de l'IES Jaume I de Salou; especialista en literatura infantil i juvenil; autora de llibres de contes, assajos, poemaris; articulista en diversos mitjans especialitzats en literatura i pedagogia.

Yolanda Mosquera, la il·lustradora, va estudiar Belles arts a Bilbao, on va néixer, i les seves il·lustracions es coneixen a Espanya, Itàlia, Emirats Àrabs, Mèxic.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2