Dimecres, 31 de maig de 2023Castellano  


Els socis de CEDRO podran rebre una remuneració pel préstec de les seves obres a biblioteques franceses
17/4/2009


El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) ha signat un acord amb SOFIA, l’entitat que gestiona la remuneració per préstec públic a França, mitjançant el qual les dues associacions intercanviaran les quantitats que recaptin per préstec públic als seus països respectius. Així, segons publica el butlletí informatiu número 67 de CEDRO, aquesta entitat rebrà la recaptació corresponent al préstec d’obres dels seus socis autors en les biblioteques franceses, i donarà a SOFIA les quantitats corresponents recaptades pels préstecs d’autors francesos a Espanya.

Els autors espanyols, però, que tinguin un compte obert amb una editorial francesa no rebran de CEDRO el diner que els correspon, sinó directament de la seva editorial, tal i com estableix la legislació francesa.

Actualment, CEDRO manté acords amb 31 societats de 29 països diferents. D’acords com el que ha establert amb SOFIA –d’intercanvi de les recaptacions dels préstecs en biblioteques­– n’ha signat dos més: amb l’oficina del Public Lending Right, organisme britànic que gestiona la remuneració per préstec bibliotecari del Regne Unit, i amb la societat alemanya VG Wort, amb qui també intercanvia les recaptacions per aquest concepte.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2