Dimarts, 25 de juny de 2024Castellano  


‘Encontres 080’ i les poètiques avantguardistes
12/5/2009Anna Bofill, Chantal Maillard i Albert Tugues (Foto:Carme Esteve)
 
La poeta Chantal Maillard i la compositora Anna Bofill van ser les convidades de la sessió que el cicle “Encontres 080” va dedicar, el passat 7 de maig, a les “Poètiques avantguardistes”.

Les dues convidades a “Encontres 080”, organitzat per Albert Tugues, van explicar d’una manera molt didàctica i divulgativa una de les característiques de l’art d’avantguarda, “la reflexió del creador sobre la mateixa creació mentre està construint”, explica Tugues. I afegeix: “el creador es converteix en un investigador que reflexiona sobre el llenguatge i sobre l’obra”. En aquest sentit, Chantal Maillard, Premi Nacional de Poesia 2004, va puntualitzar que aquesta investigació “ha de tenir un contingut, no només es tracta d’un joc formal”.

Maillard va projectar un curtmetratge que recreava la pel·lícula Film, escrita per Samuel Beckett, amb Buster Keaton com a protagonista, i on, sense haver-hi diàleg, s’expressa la solitud i es qüestiona l’existència de l’ésser humà. En el vídeo de Maillard també el personatge femení –la mateixa autora– s’amaga de tothom per a no ser vista i una de les qüestions que es planteja és: “només es pot ser si s’és percebut”. Després, l’escriptora va llegir alguns dels seus poemes, acompanyats de música contemporània. “Uns poemes en què l’autora es qüestiona el mateix llenguatge mentre va creant”, explica Tugues.

Per altra banda, Anna Bofill va oferir al públic una composició de música contemporània, acompanyada d’un gràfic projectat a la pantalla que, a mesura que la música sonava, explicava l’estructura dels tons i l’evolució d’aquesta música, fins a convertir-se en una partitura. Una mena de poema visual que mostrava un cop més aquesta necessitat d’investigar mentre es crea, tan característica de la poesia, la música i l’art d’avantguarda.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2