Dimecres, 7 de juny de 2023Castellano  


Festa de la Poesia Sitges 2017, dies 7, 8 i 9 de juliol
acec26/6/2017(Foto:)
 


Els propers dies 7, 8 i 9 de juliol de 2017, la Festa de la Poesia a Sitges encetarà la seva segona dècada de vida i arribarà a l'11a edició. 

Els set poetes de reconeguda perseverança que enguany festejarem i que s'allotjaran a la vila durant el cap de setmana de la Festa són: Laura López Granell, Marc Romera, Maria Antònia Massanet, Josep Checa, Begonya Pozo, Tomàs Arias i Concha García (en llengua castellana). Organitzada per l' Ajuntament de Sitges, la "Festa de la Poesia a Sitges" és ideada i dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro, de la Institució de les Lletres Catalanes i de l'Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya

A més, la Festa rep el suport de diverses empreses sitgetanes de l'àmbit de l'hoteleria i la restauració i teixeix, any rere any, complicitats amb entitats i amb persones a títol individual, totes elles amigues indispensables de la Festa. La Festa de la poesia de Sitges necessita la teva ajuda i per això cada any posa en marxa una campanya de micromecenatge per fer-te sentir part de la festa i que amb el teu recolzament la festa sigui més esplèndida i oferir al público i als poetes més detalls personalitzats.  Trobaràs els detalls per participar al projecte de micromecenatge de la Festa de la poesia de Sitges aquest enllaç de verkami

La "Festa de la Poesia a Sitges" segueix un model singular i irrepetible: tant hi caben els actes públics creats especialment per homenatjar els poetes convidats, com també un seguit d'obsequis als poetes en forma de "plaers privats", aparadors dedicats, infants que volen conèixer els poetes...

En l'edició de 2017, El Palau de Maricel, el Racó de la Calma i els Jardins de la  Societat Recreativa el Retiro, seran, entre d'altres i sumats als carrers de la Vila, l'escenari dels diversos actes de la Festa.

PROGRAMA 
DIVENDRES 7 DE JULIOL

18h Rebuda dels poetes a la plaça d'Eduard Maristany (davant de l’estació), amb l’esplai de dansa del Casino Prado i la banda de música Suburband, sense oblidar autoritats, pubilles i hereus. En acabar, cercavila amb els amics balconaires que enguany són les veïnes Joana i Rosa Maria Alexandre, els poetes “de casa” Vinyet Panyella, Teresa Costa-Gramunt, August Bover i Teresa Shaw, la directora de cinema Isona Passola i l’actriu Marta Bayarri.  

19h En arribar a la plaça de l’Ajuntament, la cercavila es clourà amb el lliurament de la plaquette de la Festa, les veus del cor de noies Talcomsona dirigit per Meritxell Tarragó i, en estreta complicitat, el violoncel de la jove poeta i amiga de la Festa Glòria Coll. 

21h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Claustre del Palau de Maricel.  

22.30h Al Racó de la Calma, la irrepetible emoció del recital d’amistat poètica entre generacions, amb l’actuació entrecreuada del grup XY format per Laura Cruells i Marçal Ayats (veu i violoncel) i dels joves poetes Adrià Targa, Iris Hinojosa i Gonzalo Hermo (vingut des de Galícia).

 

DISSABTE 8 DE JULIOL

11h Plaers triats. Els poetes gaudiran, segons la seva tria, d’un passeig en veler per la costa sitgetana, gràcies a la consolidada gentilesa del Club Nàutic de Sitges, o d’un massatge reconstituent al Palau del Rei Moro, entre cabeçuts, i a càrrec, per primer cop, de la fisioterapeuta i estimada artista sitgetana Anna Mataró. 

13.30h Foto de família a les terrasses de l'edifici Miramar i batucada camí del Retiro.  

14h Tradicional dinar dels poetes al Retiro amb sobretaula artística, on no hi faltaran les notes de cabaret, les gralles, les sorpreses... 

19h Al Saló d’Or del Palau de Maricel, s’afiança la captura d'ànimes. Ens arriba amb una nova proposta l’espectacle basat en la vida o personalitat dels set poetes. A càrrec de la companyia sitgetana de titelles i ombres xineses La Tija. Una estona abans, ens predisposaran a la màgia els infants de l’escola Esteve Barrachina i (aquest any hem guanyat una escola!) els de l’Escola Pia, que oferiran uns regals molt personals a cada un dels poetes.  

21h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Palau del Rei Moro 

22.30h Recital de cloenda als Jardins del Retiro. Els nostres set poetes convidats llegiran els seus poemes. Entre veu i veu, s’anirà desgranant el ja clàssic “concert personalitzat”, que enguany serà pensat i ofert per una de les nostres més estimades artistes catalanes, Àngels Gonyalons, vinguda expressament des de Menorca amb la pianista Elsa Perches, amb qui compartirà aquesta aventura. També hi haurà les microintervencions d’Eli Gras, artista multidisciplinar i luthier experimental que oferirà a cada poeta un so “a mida”.


DIUMENGE 9 DE JULIOL

11h Ruta dels aparadors Recorregut per les botigues de Sitges que exposaran una obra plàstica basada en un poema de cada un dels poetes. De la mà dels artistes del taller de Núria Corretgé. I amb la companyia del músic Ignacio Lois, responsable que, per primera vegada, la ruta tingui so de guitarra elèctrica. 

12.30h Poetes a casa. Cada any el comiat dels poetes té lloc en una casa sitgetana (sempre diferent). Els amfitrions conviden els poetes a fer un mos o refrescar la gola, i també al grup de persones que s’hagin sumat a la ruta dels aparadors. Aquesta vegada la casa és... sorpresa! Només podem avançar que els seus habitants són seguidors de la Festa des dels seus inicis, i que el seu pati mereix ser l’escenari de l’adeu als poetes. 

Pels volts de la una... la Festa s’acaba. O més ben dit, comença a existir dins nostre, en l’enyorament dels poetes, en l’alegria d’haver-hi conviscut. 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2