Dimecres, 17 d'abril de 2024Castellano  


El descrèdit de la poesia?
2/7/2009Carmen Borja, Osías Stutman i Albert Tugues (Foto:Carme Esteve)
 
La poesia està perdent crèdit davant la prosa com a llenguatge literari? Aquesta pregunta va ser l’eix central del debat de l’“Encontres 080” de dijous passat, 2 de juliol. El cicle, coordinat per Albert Tugues, va convidar Carmen Borja i Osías Stutman per parlar-ne.

Després d’un col·loqui intens entre els participants i el públic, una de les conclusions a què van arribar va ser que “ha perdut crèdit la poesia que ha quedat antiquada en el seu llenguatge, per l’ús poètic que s’ha fet d’ella”, explica Tugues, “però hi ha una poesia renovada, que ha renovat aquest llenguatge”. En aquest sentit, també es va parlar de l’anomenada “post-poesia” i de l’obra d’assaig publicada per Agustín Fernández Mallo que, sota aquest títol, teoritza sobre els llenguatges poètics d’altres camps fora de la pròpia poesia, com ara el món publicitari o el científic, o fins i tot els objectes. Per exemple, hi ha poesia en una llauna de sardines?, “doncs segurament no, però potser sí n’hi ha en la relació que s’estableix entre la persona que la manipula o la mira i l’objecte concret”, raona Tugues explicant un dels temes que van sorgir entre les intervencions del públic.

Per altra banda, l’acte també va incloure les lectures de Carmen Borja i Osías Stutman, que van recitar algunes dels seus poemes relacionats amb la creació poètica i la funció del poeta.

El cicle “Encontres 080” fa una pausa aquest mes d’agost, però torna el 17 de setembre, amb la sessió “Poesia i les noves formes d’art (instal·lacions, performance, etc.), que comptarà amb la participació del poeta Rodolfo Häsler i l’artista Jorge de los Santos.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2