Dimarts, 26 de setembre de 2023Castellano  


Comunicat de la Junta Directiva
15nal23/11/2007


La Junta Directiva de l'ACEC, reunida a la seu social a les 10 hores del 10 de novembre de 2007, vol tornar a deixar constància entre els seus escriptors i traductors associats els següents principis estatutaris i recursos organitzatius:

         1.- L'ACEC va adquirir plena personalitat jurídica el 1993 amb l'objectiu prioritari de "defensar els drets morals i patrimonials dels associats, vetllant per la seva dignitat social, el compliment de la legislació sobre drets d'autor i promovent les reivindicacions professionals dels escriptors.

         2. D'acord als seus Estatuts, l'ACEC sempre ha condicionat la pertinença a l'entitat únicament i exclusiva a la titularitat de drets d'autor en forma de llibre editat per compte aliè, i de cap manera a la seva llengua d'escriptura o de publicació. D'aquesta manera, l'ACEC no només representa els interessos d'autors en català i en castellà i de traductors al català i al castellà, o que publiquen habitualment en les dues llengües, així com els dels associats que escriuen en altres llengües, sinó que a més integra en el seu sí autors de sensibilitats culturals i polítiques molt diverses.

         3. L'ACEC considera aquest principi com a irrenunciable i essencial, proposant, en conseqüència, el foment del debat intel·lectual respectuós, l'entesa i la difusió de la cultura en totes les seves llengües i la defensa de la llibertat de creació i expressió.

         4. A més dels canals habituals per a dirigir-se a les nostres assessories jurídica i fiscal, tant la Presidenta com el Secretari General i els Vocals de Junta, directament o a través de la secretaria, estan en tot moment a disposició dels autors associats, i es manté la tarda dels dimarts com a horari aconsellat per a plantejar-los personalment tot tipus de reivindicacions o consultes.

Barcelona, novembre de 2007   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2