Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


L’ACEC dedica el nou volum de ‘Cuadernos de Estudio y Cultura’ a Giménez-Frontín
11/2/2010Cuaderno de Estudio y Cultura número 33 (Foto:ACEC)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) recull en el número 33 de Cuadernos de Estudio y Cultura les diferents ponències dedicades a José Luis Giménez-Frontín en l’acte d’homenatge que li va retre l’Associació, el 8 de juny de 2009, al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El monogràfic editat per l’ACEC conté les intervencions dels sis ponents presents a l’acte – Anna Caballé, Nora Catelli, José Corredor-Matheos, Juan Antonio Masoliver Ródenas, Miquel de Palol i Sergio Vila-Sanjuán–, que va estar presidit pel conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. L’homenatge va ressaltar les múltiples facetes, tant personals com intel·lectuals, de Giménez-Frontín, traspassat el 21 de desembre de 2008, qui va ser poeta, traductor, narrador, assagista i un dels intel·lectuals més destacats de la Catalunya actual, a més de secretari general de l’ACEC.

El monogràfic es completa amb poemes inèdits de Giménez-Frontín, textos sobre la seva obra d’Ana María Moix, Juan Carlos Elijas, Sergi Doria i del mateix autor i la seva biografia i bibliografia. També inclou alguns dels comiats que diferents companys, socis de l’ACEC i representants del món de la cultura van dedicar en memòria de Giménez-Frontín. La publicació està il·lustrada amb fotografies de Carme Esteve, Pilar Aymerich i Ricardo Sánchez-Velázquez.

Últim poemari de Giménez-Frontín
La Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès acollirà el proper 24 de febrer, a les 19.30 hores, la presentació del llibre Los días que hemos visto, l’últim poemari que va escriure Giménez-Frontín, editat per la Fundación Jorge Guillén. Participaran en aquest acte l’editor Antonio Piedra, José María Micó i José Corredor-Matheos, que ha prologat el poemari juntament amb Victoria Cirlot.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2