Dijous, 8 de juny de 2023Castellano  


Contracte d'edició i Estatut de l'Artista. La jornada va estar dedicada a analitzar el contracte d'edició, les retribucions en concepte drets d'autor, la fiscalitat de les bestretes editorials.
acec8/7/2019(Foto:)
 
         
Contracte d'edició i Estatut de l'Artista  -  4 de juliol de 2019


La jornada celebrada en l’ACEC va estar dedicada a analitzar les particularitats del contracte d'edició, el sistema de retribucions en concepte de drets d'autor, el tractament fiscal de les bestretes editorials i el futur de les editorials tradicionals en l'era digital. 


Els advocats Mireia Palomo i Mario Sepúlveda, acompanyats en la taula per David Castillo i Marga Iriarte, van debatre sobre les conseqüències i efectes del Reial Decret 302/2019, de 26 d'abril, en concret sobre la nova regulació que compatibilitza la pensió de jubilació amb l'activitat artística. Des de la seva entrada en vigor el passat 1 de maig, els autors jubilats i els qui vulguin accedir a la jubilació, no perdran la seva condició de pensionistes –ni seran sancionats- quan percebin ingressos derivats de la propietat intel·lectual i superiors al salari mínim. 


Una part del debat es va centrar en la casuística, comuna entre els socis presents, entorn de la percepció d'ingressos en concepte de drets d'autor i en la necessitat de revisar els termes habituals en els contractes d'edició. 

Va finalitzar la sessió informativa amb la lectura d'un hendecasíl·lab llegit pel seu autor, David Castillo, brillant manifest de l'artista lliure i sense estatuts.


Marga Iriarte
Tresorera   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2