Dimarts, 28 de maig de 2024Castellano  


Menys actes culturals, però de més qualitat
23/2/2010

La disminució de l’aportació econòmica de CEDRO a l’ACEC provoca una retallada del pressupost per al 2010


Assemblea General Ordinària de l'ACEC 2010 (Foto:Carme Esteve)
 
“La dràstica disminució dels ingressos de CEDRO, que repercuteix directament en els recursos que rep la nostra associació, unida a la situació de crisi econòmica generalitzada, ens ha obligat a instaurar un règim d’austeritat i extremar la prudència a l’hora de programar activitats”. Amb aquestes paraules explicava la presidenta de l’ACEC, Montserrat Conill, el passat 22 de febrer durant l’Assemblea general de l’entitat, la reducció del pressupost per a actes culturals per aquest 2010. Així, la prioritat de l’Associació és la de mantenir íntegrament els serveis als associats i “potenciar més el contingut i la qualitat dels actes culturals que el nombre” i buscar “acords de finançament per a projectes concrets amb entitats privades”. Conill va recordar l’acord signat fa pocs dies amb la Fundació Lluís Carulla per a finançar les Jornades de l’Excel·lència –8, 9 i 10 de març–, que enguany estan dedicades a l’Edat Mitjana.

En aquest sentit, també es va pronunciar Josep Anton Soldevila, tresorer de l’ACEC, en repassar la memòria comptable de 2009 i parlar del pressupost per al 2010 (272.946 euros). “Portem dos anys en què l’aportació de CEDRO ha minvat més del 40%”, explicava Soldevila, que va remarcar que l’Associació no realitzarà “cap activitat fora de les habituals sense suport d’una entitat externa”. Entre les mesures de restricció econòmica, també va enumerar la publicació d’un sol volum de “Cuadernos de Estudio y Cultura” i la unificació de l’aula de debat i els cicles culturals.

Objectius assolits el 2009
En la presentació del balanç de 2009, però, Conill va recordar que “ha estat un any molt fructífer pel que fa a objectius assolits”, ja que el juny es va dur a terme la signatura dels nous contractes d’edició i de traducció pactats amb el Gremi d’Editors de Catalunya, després de més de dos anys de negociació conjuntament amb l’AELC. La presidenta va destacar “les millores que representen aquests acords per als professionals del nostre sector”. Per altra banda, Anna Caballé, secretària general de l’ACEC, va fer una valoració molt positiva de les activitats realitzades durant el 2009, des del manteniment de la programació habitual fins l’organització de certàmens molt exitosos com les Jornades d’Excel·lència Literària, les Jornades Poètiques, el cicle Traduir a la Tardor i el lliurament del Premi de Traducció Àngel Crespo a Selma Ancira.

Tant Montserrat Conill com Anna Caballé van ressaltar també el suport econòmic que per primera vegada a rebut l’ACEC per part de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas, del Ministeri de Cultura, per a un projecte de difusió de l’Arxiu Audiovisual de Poetes, a través d’una plataforma digital. Conill va acabar la seva presentació amb el record dels autors associats morts durant el 2009 i amb paraules d’agraïment per als membres de la Junta Directiva, que “han estat el factor que ha permès que l’ACEC mantingués intacta la seva presència en el pla institucional i cultural del nostre país”.

Presentació de Montserrat Conill de la memòria d'activitats de 2009.

Resum de les activitats culturals, els serveis i les publicacions de l'ACEC.

Defuncions durant el 2009.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2