Dissabte, 10 de desembre de 2022



Castellano  


Els autors de la primera promoció són nomenats Socis d'Honor de l'ACEC
15nal21/12/2007


L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) ja té entre la seva família els Socis d'Honor. Es tracta dels 31 associats de la primera promoció, que, en un senzill però emotiu acte celebrat a l'Ateneu Barcelonès el passat 12 de desembre, van ser nomenats Socis d'Honor de l'entitat. La iniciativa, impulsada per la Junta Directiva, tenia com a objectiu reconèixer les trajectòries d'aquest grup d'escriptors i traductors, que van creure des dels inicis en l'existència i funcions de l'ACEC.

Els autors homentjats amb la distinció són: Rafael Abella, Concha Alós, Enrique Badosa, Roser Berdaguer, Sara Berenguer, Àngels Cardona, José Carol, Jordi Colomer Fonts, Carme Comas, José Corredor-Matheos, Beatriz Doumerc, José García López, Ramón Gil Novales, Rosa Katz, Julio Manegat, Ana Maria Matute, Jesús Martínez Cajal, Anna M. Pi Buixeda, Carmen Pleyán, José María Portugués, Manuel Pujales, Antonio Rabinad, Miguel Reija Garrido, Luís Romero, Mercedes Salisachs, Marcela Sánchez Coquillat, Jean Schalekamp, Juana Trullás, Felio Antonio Vilarrubias, Pere Voltes i Matilde Zagalsky. En la llista de nomenaments prevista per la Junta estava inclós també Francisco Candel, mort el passat 22 de novembre.

La major part dels flamants Socis d'Honor van assistir a l'acte, si bé alguns, en trobar-se fora de Barcelona o indisposats, no van poder ser-hi, tot i que han rebut en els seus domicilis el diploma i el record que acredita la seva nova condició. La cerimònia, amb caràcter informal, va constituir una excel·lent oportunitat de trobada entre socis que han compartit al llarg dels anys experiències associatives i professionals.

La presidenta de l'entitat, Montserrat Conill, i el secretari general, José Luis Giménez-Frontín, van efectuar el lliurament dels diplomes i van destacar que, "mitjançant aquest reconeixement simbòlic es realça la gran trajectòria d'aquests escriptors i traductors, tot i les dificultats professionals", segons paraules de Conill. En l'acte va intervenir el soci número 1 de l'ACEC, Julio Manegat, que va despertar els somriures els assitents amb l'explicació de diverses anècdotes profesionals i que va proclamar que "si ja ens honorava ser socis de l'ACEC, amb aquests diplomes, encara ens en sentim més orgullosos". Un dels homenatjats, Antonio Rabinad, va ser l'encarregat de fer el brindis de l'acte. Acabat els lliuraments i les intervencions, els nous Socis d'Honor es van fer una foto de família als jardins de l'Ateneu.

Imatges dels Socis d'Honor presents a l'acte d'homenatge

Rafael Abella     Enrique Badosa    
Roser Berdaguer     Àngels Cardona    
José Carol     Carme Comas    
Beatriz Doumerc     Ramon Gil Novales    
Rosas Katz     Julio Manegat    
Jesús Martínez Cajal     Anna M. Pi Buixeda    
José Maria Portugués     Manuel Pujades    
Antonio Rabinad     Miguel Reija Garrido    
M. Sánchez Coquillat     Jean Schalekamp    
Juana Trullás     Felio A. Villarrubias    

Imatges dels Socis d'Honor que no van poder assistir a l'acte d'homenatge

Concha Alós     Sara Berenguer    
J. Corredor-Matheos     José García López    
Ana María Matute     Carmen Pleyán    
Mercedes Salisachs     Luis Romero    
Matilde Zagalsky            

Fotos: Carme Esteve, Editorial Planeta, Epdlp.com, El País, xtec, webpages.ull.es, El Periódico de Extremadura



   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2