Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


Els socis de l’ACEC, presents a Barcelona Poesia
10/5/2011Cartell de Barcelona Poesia 2011 (Foto:)
 
Més d’un centenar d’autors participaran, entre l’11 i el 17 de maig, en la XXVII edició del Festival Internacional de Poesia de Barcelona (Barcelona Poesia 2011). Durant aquests dies s’organitzaran a la ciutat més de 40 activitats gratuïtes en una trentena d’espais diferents. La propera sessió dels Encontres 080 de l'ACEC forma part d'aquest programa, en què també hi seran presents alguns dels autors de l'Associació com Ma Cinta Montagut, David Castillo, Carles Duarte, Sergio Gaspar, Xavier Lloveras, Maria Dolors Millat, Marta Pessarrodona, Vinyet Panyella, Ricardo Fernández Esteban i Rai Ferrer.

La Nit de la Poesia al Palau de la Música inaugurarà el certamen, el dia 11, a les 20.30 hores. Participaran en aquest recital: Jerome Rothenberg, Arnaldo Antunes, Kgafela oa Magogodi, Pamela Z, Luis Alberto de Cuenca, Kirmen Uribe, Valentí Puig, Vicenç Altaió i Núria Martínez Vernis.

Barcelona Poesia explora enguany els vincles entre la música i la poesia, y compta amb una àmplia presència de músics en el programa, com Lee Renaldo, Diamanda Galás, Arnaldo Antunes, Pamela Z o el grup Za! En el marc del festival s’iniciarà la celebració de l’Any Milosz a Catalunya, amb el qual es commemora el centenari del naixement del poeta polonès. En la present edició continua la col·laboració de les biblioteques de Barcelona amb el Festival, amb l’organització de xerrades i recitals a La Central, Documenta, L'Espai Mallorca, Catalonia, Laie, Bertrand i Taifa.

El poeta argentí Juan Gelman, Premi Cervantes el 2007, tancarà Barcelona Poesia, el dia 17, amb un recital poètic únic al Teatre Romea.

Presència de socis de l’ACEC
L'ACEC organtiza la propera sessió del cicle Encontres 080 dins el programa de Barcelona Poesia 2011. Gustavo Vega, Valentí Gómez i Oliver i Albert Tugues parlaran, dilluns 16 de maig, a les 19. 30 hores, a l'Ateneu Barcelonès, d'Altres poètiques (poesia visual, poesia conceptual).

D'altra banda, Marta Pessarrodona, Carles Duarte y M. Dolors Millat, juntament amb Antoni Clapés, Anna Aguilar-Amat, Ricard Creus, Feliu Formosa, Agustí Pons, Màrius Sampere, Jordi Cervera, Susanna Rafart i Rafael Haro, llegiran els seus textos a ‘La novel·la dels poetes’, un espectacle que es mourà entre la narrativa i la poesia amb un únic plantejament global. Serà el 17 de maig, a les 19.30 hores, a la llibreria Bertrand.

David Castillo participarà en una trobada amb Manel Forcano, Pere Rovira, Joan Margarit i Carles Camps, tots ells poetes de la col·lecció Els Llibres de l’Óssa Menor de l’editorial Proa, el 13 de maig, a les 19 hores, a a Biblioteca Juame Fuster. El mateix dia 13, la Llibreria Pròleg de Barcelona acollirà, a les 19.30 hores, una edició especial del cicle "Entre amigues", amb Ma Cinta Montagut i Gemma Arimany. I Sergio Gaspar conversarà amb Luna Miguel, referent de la jove poesia espanyola, sobre el seu poemari Poetry is not dead, en un acte que se celebrarà el 12 d maig, a les 19 hores, a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda. El mateix dia i a la mateixa hora, Ricardo Fernández Esteban realitzarà el seu 'Viatge poètic per les illes gregues', a l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona (Drassanes).

Xavier Lloveras i Albert Roig protagonitzaran la conferència “L’estiu de les paparres: el «txollo» de ser poeta de l’experiència i el de ser poeta d’avantguarda”, el 16 de maig, a les 20.15 hores, a la Biblioteca Nacional de Catalunya. I a la mateixa biblioteca, el dia 17, es presentaran els seminaris de traducció a Farrrera de Pallars, de la Institució de les Lletres Catalanes, que enguany es dedica a la poesia francesa, i té com a poetes convidats Oscarine Bosquet, David Lespiau i Jean-Luc Sarré. Participen a l’acte: Vinyet Panyella, Nathalie Bittoun Debruyne, Anna Casassas, Valèria Gaillard i Sònia Moll.  

En una setmana poètica dedicada aquest any a la relació entre poesia i música, entre els actes del programa, la Pedrera acull el 12 de maig l’actuació de David Pastor i Lluis Roda (Jas!), acompanyats per Rai Ferrer al contrabaix.

d'El laberinto de Ariadna
Entre les activitats d'aquesta setmana poètica a Barcelona, també cal destacar la lectura que organitza l'Associació Cultural El Laberinto de Ariadna, el 13 de maig, a les 18.30 hores, a la Casa del Libro. Hi participaran: Rosa Abuchaibe, Sixta Arango, Alicia Aragón, Inma Arrabal, Alex Balssell, Marta Binetti, Rosa Bruch, Martha Cecilia Cedeño, Marga Clark, José Costero, Mariana Colomer, Amelia Díaz Benlliure, Marcelo Díaz, Carlos Danoz, Ricardo Fernández, José Antonio Fernández Sánchez, Ambrosio Gallego, José Luis García Herrera, Antonio García Lorente, José Gómez Jiménez, Carmen González, Yolanda Gutiérrez Martos, Maite León, Alfonso Levy, María de Luis, José Florencio Martínez, Juan Pablo Martínez, María Elena Martínez Abascal, María Cinta Montagut, Marisa Morali, Pepa Ortiz, Araceli Palma-Gris, Carmen Plaza, Micaela Serrano, Carme Raichs, Miguel Reija, Anna Rossell, Pura Salceda, Amalia Sanchís, Abel Santos, Felipe Sérvulo, Josep Anton Soldevila y Guillem Vallejo.

També el Laberinto d'Ariadna organitza, el dia 17, la conferència 'Poesía en lo cotidiano. ¿Qué significa leer hoy a Espriu, Brossa o Vinyoli?', a les 18.30 hores, a l'Ateneu Barcelonès.

Descarregar programa en PDF.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2