Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


Carme Riera, acadèmica de la RAE
26/4/2012Carme Riera (Foto:Carme Esteve)
 
L'escriptora i filòloga Carme Riera, sòcia de l'ACEC, ha estat escollida com a nova acadèmica de la Real Academia de la Lengua (RAE). Ocuparà la butaca 'n' minúscula, vacant des de fa un any per la mort de Valentín García Yebra.

Riera, que competia per aquesta cadira amb la poeta malaguenya María Victoria Atencia, es converteix així en la sisena dona que ocuparà una de les 46 butaques de la institució, juntament amb Ana María Matute, Carmen Iglesias, Margarita Salas, Inés Fernández Ordóñez i Soledad Puértolas. L'autora, després de conèixer la notícia, va confessar que se sentia molt feliç i "molt agraïda amb les persones que van presenta la meva candidatura i amb els qui m'han votat" i va assegurar que "María Victoria Atencia s'ho mereix tant o més que jo". Riera va ser proposada pels acadèmics Pere Gimferrer, Álvaro Pombo i Carmen Iglesias.

La nova acadèmica és llicenciada i doctora en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona, i catedràtica de Literatura Castellana en aquest centre. Els seus registres literaris, tant en català com en castellà, van del conte a l'assaig i ha estat traduïda a diferents idiomes. Entr els seus premis i reconeixements hi ha el Premi Nacional de Narrativa del Ministeri de Cultura, el Ramon Llull i la Creu de Sant Jordi.

La notícia als mitjans:

El Periódico / El País / El Punt-Avui / La Vanguardia / ABC / La Razón / El Mundo / Ara   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2