Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Miquel de Palol reflexiona sobre la figura de Salvador Espriu a la Xarxa Ràdio
21/11/2013(Foto: 3/24)
 

El president de l’ACEC, Miquel de Palol, ha estat una de les figures literàries del país que ha participat en la secció radiofònica que la Xarxa Ràdio ha dedicat al poeta Salvador Espriu amb motiu del centenari del seu naixement. L’emissora pública, hereva de l’antiga COM Ràdio, ha confeccionat un espai en el qual s’entrellacen declaracions destacades d’Espriu amb la lectura d’alguns dels seus versos i les reflexions dels autors convidats.

El president de l’ACEC ha parlat de l’estreta relació de la seva família amb Salvador Espriu, a qui qualifica com “l’últim gran autor que ha construït un català literari propi”, tal com també ho havien fet Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Josep Carner, Joan Puig i Ferrater o Prudenci Bertrana.

Miquel de Palol també ha apuntat que l’obra d’Espriu “era complexa en el seu temps i encara ho és més avui dia”, ja que està farcida de neologismes i girs literaris antics, familiars i d’àmbit local. Unes particularitats que, a diferència del que passa amb autors com Joan Vinyoli, han fet que “els deixebles o imitadors de Salvador Espriu hagin tingut un camí més espinós”. Palol considera que la poesia espriuenca és “recomanable i fins i tot imprescindible”. 

Les càpsules radiofòniques sobre la vida i l’obra de Salvador Espriu es poden escoltar cada dia, i en diferents hores, a totes les freqüències de la Xarxa Ràdio. A banda de Miquel de Palol –que va intervenir també en l’acte d’inauguració de l’Any Espriu al Palau de la Música–, han omplert de contingut aquesta secció noms com Joan-Pere Viladecans, Joan Margarit, Sebastià Bonet o Rosa Delor.

Àudio 1Àudio 2 | Àudio 3 | Àudio 4 | Vídeo   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2