Diumenge, 25 de setembre de 2022Castellano  


Acció Poètica Urbana reivindica l'ús de la Model amb finalitats culturals
26/11/2013(Foto: Janet Xirgu)
 

Nova acció poètica al carrer (“una pintada efímera de veu”, com indicava el poeta Jesús Aumatell en el cartell de la convocatòria d’Acció Poètica Urbana), que va tenir lloc el dissabte al migdia davant la presó Model de Barcelona. La lectura de poemes es va fer a l’encreuament de l’avinguda Tarradellas amb el carrer Nicaragua, ja que estava prohibit dur-la a terme a la mateixa vorera que circumda la presó i de cap manera s’hagués pogut utilitzar la càmera de vídeo per filmar l’acte.

En els primers instants de la lectura, hi va haver un moment de dubte quan algú va veure dos Mossos d’Esquadra que transitaven per la vorera prohibida, però no hi va haver cap advertència policial i tots dos van seguir carrer avall. Aquesta acció poètica urbana reivindicava l’espai del centre penitenciari la Model per a usos culturals i socials de la ciutat en el moment en què aquest, per fi, sigui traslladat a un altre lloc segons el projecte urbanístic previst i no complert des de fa molt temps. 

Van participar a la lectura, rodejats per transeünts i ciclistes que pujaven i baixaven pel passeig de l’avinguda Tarradellas, els poetes José Florencio Martínez, María de Luis, Francesc Cornadó i Albert Tugues, socis de l’ACEC, a més de l’esmentat Jesús Aumatell, el poeta Òscar Rocabert i altres lectors que es van anar sumant a l’acte poètic i reivindicatiu. Entre tots van llegir poemes propis i d’altres poetes, com Joan Vinyoli, Màrius Torres, Miquel Bauçà, Jaume Sisterna, Jordi Domènech, Víctor Verdú, Roser Iborra, Jordi Guardans o Manel Queralt.

Una de les participants, que va ser monitora del Taller d’Enquadernació de la Model, va llegir textos dels interns que van col·laborar amb els seus poemes i dibuixos en l’edició d’una plaqueta, Grafías, publicada als tallers tipogràfics del mateix centre penitenciari el 1981. També es va recordar especialment el poeta Jaume Sisterna, mort fa uns dies, llegint alguns dels seus poemes i explicant algunes anècdotes.

Selecció de textos llegits   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2