Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


XV MARATÓ DE POESIA EN ACCIÓ
AT18/6/2014(Foto:Silvia Rins)
 
 Poemes, cançons, dibuixos, tallers, poesia visual, tot en funció d'un diàleg intergeneracional entre poetes, cantants i nens que escriuen poesia.
Al llarg de tot el dia es van succeir les lectures dels poemes seleccionats dels nens i dels poetes que figuren en l'antologia bilingüe d'aquest any titulada Poesía Solidaria (Parnass Ed.). 

En aquest XV aniversari de Poesia en Acció també s'homenatja als poetes morts en els últims quinze anys: Ángel Crespo, Ramon Guitó i Pons, Marie-Alice Korinman, Àngels Cardona, Fernando Cros, Miquel Martí i Pol, José Luis Giménez-Frontín, Laura Grau, Albert Ràfols Casamada, José María Pinilla, Jaume Sisterna, i també es va recordar a Francecsc Vallverdú, mort recentment.

En l'antologia abunden poetes socis de l’ACEC i altres poetes, com Montserrat Abelló, Inma Arraval, José Antonio Arcediano, Sílvia Bel, José Corredor-Matheos, Teresa Costa-Gramunt, Luana Dogwiler, Carles Duarte, Alejandro Duque Amusco, Assumpció Forcada, Antonio García Lorente, Goya Gutiérrez, Rodolfo de l'Hoyo, María de Luis, Joan Margarit, Eduard Miró, María Cinta Montagut, Miquel-Lluís Muntané, Jorge Novak, Jordi Pàmias, Silvia Rins, Josep Anton Soldevila, Domingo Sánchez Castelló, Cèlia Sànchez-Mústich, Amàlia Sanchís, Albert Tugues, Jordi Valls, Guillem Vallejo, entre d'altres. 
Una jornada, doncs, de poesia cívica i música, de protesta social i indignada, destacant sobretot, en els poemes dels nens i joves, la preocupació pel tema ecologista i la problemàtica de la pau i la solidaritat amb els més febles. Al migdia es va celebrar un “dinar multicultural” patrocinat solidàriament per alguns restaurants, a fi de recaptar fons que seran destinats “a nens i nenes de centres d'acolliment a partir de la Fundación Soñar Despierto, que lluita per la integració de nens i joves que provenen d'entorns i famílies marginals”, com va indicar Guillem Vallejo.    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2