Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Presentació del llibre ''L'edat dels homes'', de Hèctor Bofill
acec22/5/2015(Foto:ed62)
 

Dia 28 de maig a les 19,30
Presentació del llibre L'edat dels homes, de Hèctor Bofill

Amb Meritxell BatetFrancesc Vélez
Llibreria La Central c/. Mallorca 237 de Barcelona

Aquest relat, que parla de l'edat dels homes, comença amb una dona. Arran de la malaltia de Pepa, s'evoca la història del seu marit, l'avi de l'autor, que va viure els grans conflictes europeus del segle XX: va lluitar amb la República en la Guerra Civil, ho van fer presoner i va acabar allistat a la Divisió Blava en la campanya contra la Unió Soviètica durant la Segona Guerra Mundial.

Amb una prosa elaborada, suggestiva i precisa, Hèctor Bofill transita per un gènere fronterer entre la novel·la, el reportatge i el llibre de memòries per reconstruir un relat coral penetrant, íntim i èpic, sobre les grans tragèdies de la història recent i sobre com entre les cendres de l'horror ressorgeix la guspira de l'esperança, de la tendresa i de la felicitat.

Hèctor López Bofill (Badalona, 1973) és escriptor, doctor en Dret i professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra. Com a jurista ha publicat els següents llibres: La democràcia cuirassada (L'Esfera dels Llibres, 2005), Decisiones interpretativas en el control de constitucionalidad de la ley  (Tirant el Blanch, 2004), Conflicte de competències i jurisdicció (Marcial Pons, 1999). És autor de desenes d'articles en la seva especialitat publicats en diverses revistes estrangeres. L'any 2004 va publicar el seu assaig més cèlebre: La independència i la realitat. Bases per a la sobirania de Catalunya (Moll, 2004). Com a poeta ha publicat: Poema de Calipso (Columna, 1995), La reconstrucció de l'aristocràcia (Proa, 1999), La revolució silenciosa (Proa, 2001), pel qual va obtenir la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona, i Les  Genives cremades (Proa, 2004, Premi Ciutat de Palma). L'any 2003 va ser guardonat amb el premi Josep Pla de narrativa per la novel·la L'Últim Evangeli (Destinació, 2003). L'any 2006 va publicar la seva segona novel·la: Neopàtria (Proa). L'any 2007 va obtenir el premi de relats «El Temps dels Cireres» de Seròs pel llibre El principi satànic (Proa). Forma part del grup poètic els Imparables, que ha impulsat una renovació estètica i generacional a les lletres catalanes. Col·labora habitualment al diari Avui i al programa Els Matins de Tv3.

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2