Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


FREDERIC MOMPOU. La música callada
acec9/10/2015(Foto:sh)
 

Cicle de conferències i concerts, amb Sira Hernández

Dissabtes 17, 24 i 31 d'octubre, de 11h a 13h
La Central (c/Mallorca)

Frederic Mompou Dencausse (Barcelona, 16 d'abril de 1893 - 30 de juny de 1987) fou un compositor català, conegut sobretot per les seves peces per a piano sol. Nascut al barri del Poble-Sec de Barcelona, i de família artística, va començar a estudiar piano, junt amb el seu germà, a les Écoles Françaises de Barcelona i al Conservatori del Liceu abans d'establir-se a París. A causa de la seva timidesa va abandonar la seva carrera de solista per dedicar-se a la creació musical.

L'any 1980 li fou concedida la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, i el seu fons es conserva entre la Biblioteca de Catalunya i la Fundació que porta el seu nom. La que en paraules del mateix compositor fóra la música menys composta del món, ha admès orquestracions d'altres autors i, ja al segle XXI, adaptacions expansives al llenguatge del jazz.

Parlar d'aquest compositor que amava el silenci i la discreció en tots els aspectes de la seva vida, és tot un repte: en aquest cicle ens proposem fer un petit recorregut de la seva vida i obra a través de conferències, i, sobretot, amb la interpretació de la seva música, a càrrec de la pianista Sira Hernández.
 
La primera sessió anirà al voltant dels seus inicis, fent referència a la seva relació d'amistat i de complicitat musical amb Manuel Blancafort; la segona sessió se centrarà en la seva relació amb la música francesa i concretament en l'arrel en Erik Satie (un dels grans referents de la seva obra i de la seva concepció musical) i el seu món sonor màgic i fortament evocador. Per finalitzar, l'última jornada estarà dedicada sencerament a la “Música Callada”, considerada per ell mateix l'obra més emblemàtica de la seva producció musical.


Programa   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2