Dimecres, 12 de maig de 2021Castellano  


Tornen les sessions del taller de literatura i psicoanàlisi
31/10/2008Els autors de l'obra 'Arteterapia (la creación como proceso de transformación)' (Foto:Carme Esteve)
 
El taller de literatura i psicoanàlisi, coordinat per Alejandro Gómez-Franco i Antoni Colom, va oferir el passat 23 d’octubre la seva quarta sessió. El taller pretén mostrar les diferents formes d’aproximació a la intersecció entre la literatura i la psicoanàlisi i aquest trimestre treballarà aspectes com la creació, el concepte d’autor, la noció de text i l’obra artística com artifici, entre d’altres. Per fer-ho, les diferents sessions es basen en el següent temari: el text de l’inconscient i el text literari; escriptura i lectura: la producció del text i 24 Horas en la vida de una mujer, de Stefan Zweig, com a text literari de referència. Aquest trimestre inclou dues sessions més: la del 20 de novembre, que es farà a l’Aula 511 de l’ACEC, i la del 18 de desembre, que tornarà al seu lloc habitual d’acollida, l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès. Aquestes reunions mensuals tenen una continuïtat al bloc: http://escrituraypsicoanalisis.blogspot.com, on els interessats poden intercanviar comentaris.

Per altra banda, el passat dimecres, 29 d’octubre, l’ACEC va acollir la presentació del llibre Arteterapia (la creación como proceso de transformación). Hi van participar els autors de l’obra: Julio Álvarez, Mireia Bassols, Eva Bonet (coordinadora), Alejandro Gómez-Franco, Jean-Pierre Klein, Teresa Monsegur, Zulema Moret, José Manuel Pagán i Mary Davison. L’arteterapia, impulsada per Jean-Pierre Klein, que dirigeix a París l’Institut Nacional d’Expressió, Creació, Art i Transformació (INECAT), “és un mètode que acompanya i ajuda a la persona que té dificultats socials, personals, educatives, etc…, de manera que el treball realitzat a partir de les seves creacions artístiques generi un procés de transformació en ella i l’ajudi a construir una identitat”, tal com explica Klein.

Properes propostes

A banda de l’acte més important d’aquest mes de novembre (el lliurament del XI Premi de Traducció Àngel Crespo, que es realitzarà el 20 de novembre, a les 20 hores, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès), el cicle “Encontres 080”, coordinat per Albert Tugues, tornarà a centrar-se en les “Noves veus”, el proper dijous 6 de novembre, a les 19.30 hores, a la mateixa Aula dels Escriptors. Aquest cop donarà a conèixer l’obra de dues autores joves: Miriam Reyes, poeta en castellà, i Laia Martínez, poeta en català.

El 12 de novembre, a les 19.30 hores, l’ACEC acollirà la presentació del llibre M@ares online, de Pura Salcedo. Participaran a l’acte: Iván Tubau, Miquel de Palol i Basilio Rodríguez Cañada.
Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2