Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Harper Lee, autora de ''Matar a un russinyol'', una altra veu que s'apaga
ACEC20/2/2016(Foto:hl)
 

L'escriptora estadounidense Harper Lee (1926-2016), autora de Matar a un rossinyol, novel.la amb la qual va aconseguir el premi Pulitzer en 1961, ha mort als 89 anys,  en Monroeville (Alabama), la seva ciutat natal, en la qual residia des de fa anys.

Lee va néixer el 28 d'abril de 1926 en Monroeville. Durant aquells anys va compartir travesures i confidències amb Truman Capote, amb el qual va mantenir una estreta relació d'amistat que es perllonga en el temps fins que aquest va escriure A sang freda. En una entrevista, al març de 1964, l'autora recordava així la seva infantesa: «Vaig néixer en un petit poble anomenat Monroeville, a Alabama. Vaig anar a l'escola local i també a l'institut, i després a la Universitat d'Alabama. Això és tot, en el que a l'educació respecta».

En 1949, Harper Lee es va traslladar a Nova York, on va treballar com a recepcionista en una companyia aèria, mentre tractava de forjar-se una carrera com a escriptora. Quan portava vuit anys vivint en la Gran Poma, Lee va decidir enviar el manuscrit de la novel.la Matar a un rossinyol a l'editorial J.B. Lippincott &Co., que li va demanar que la reescrivís. Pel que sembla, a Howard K. Bauernfeind, responsable de la icònica editorial en aquella època, no acabava de convèncer-li aquella obra, en la qual Scoutes narra una història que protagonitza el seu pare Atticus Finch. 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2