Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Fòrum Edita Barcelona, 6, 7 i 8 de juliol
acec25/6/2016(Foto:feb)
 

 
El Fòrum Edita Barcelona és una trobada anual internacional d’editors amb l’objectiu de servir de plataforma regular per debatre els principals reptes del sector; de fomentar l’intercanvi d’idees i la relació entre professionals de l’àmbit editorial; i de consolidar el paper de Barcelona com a capital internacional del llibre i de l’edició, després de la seva designació com a Ciutat de la Literatura UNESCO. Al mateix temps, es tracta de reunir a la taula de debat els estudiants universitaris que en el futur més immediat seran els que jugaran també un paper clau en el desenvolupament del sector editorial.

El Fòrum Edita Barcelona està impulsat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de CEDRO, la Federación de Gremios de Editores de España, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Cultura.

El Fòrum Edita Barcelona és una plataforma per debatre un cop l’any els principals reptes als quals s’enfronta el sector editorial des d’una perspectiva global i amb un enfocament professional i pràctic. Es tracta de fomentar l’intercanvi d’idees i la relació personal entre tots els professionals del món de l’edició i del món universitari especialitzat i de consolidar el paper de Barcelona com a capital internacional del llibre i de l’edició.

Del sector del llibre se’n pot dir que en els últims cinc segles ha viscut en transformació permanent. Però el canvi que està vivint en l’actualitat és una autèntica revolució. Els avenços tecnològics, especialment al terreny digital; les noves formes de lectura o els canvis al terreny de la distribució, marquen un camí tan ple de formidables expectatives com d’incerteses. El Fòrum Edita Barcelona serà un marc idoni i atractiu perquè els professionals comparteixin totes aquestes experièncie

L’ingrés de Barcelona a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO permet insistir en el caràcter decisiu que les ciutats ocupen en el desenvolupament actual de la cultura. El Fòrum Edita Barcelona vol impulsar contactes, col·laboracions i estímuls que pot establir la nostra ciutat amb altres localitats afins que pertanyen a la xarxa. A més, la xarxa UNESCO permetrà al sector del llibre en català establir vincles amb sectors editorials afins que treballen per a mercats similars en dimensió   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2