Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Ha mort Iván Tubau
acec14/11/2016(Foto:it)
 

El periodista cultural Iván Tubau ha mort aquest diumenge als 79 anys d'edat. Tubau, nascut a Barcelona l'any 1937, sempre va assegurar que va néixer "en un temps trist, en un trist país" com il·lustra la pèrdua del seu pare, un anarquista convençut, en el camp de refugiats de Argelès quan amb prou feines comptava amb quatre anys.

En els seus viatges per Europa i Amèrica durant la seva joventut, Tubau va construir una personalitat polifacètica que li va permetre convertir-se en un referent del periodisme cultural. En la seva llarga trajectòria va exercir activitats tan diverses com l'adreça de la revista Play Boy o la presentació i adreça de diversos espais televisius en la dècada dels 80.

Llicenciat en Periodisme i Art Dramàtic a Madrid, va ser professor de periodisme cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona des dels anys 90, activitat que combinava amb la seva faceta d'escriptor i poeta, que li va portar a publicar diverses obres, tant de caràcter literari com a acadèmic.

Entre els premis collits per Iván Tubau destaquen els que li van concedir per la seva poesia en català: Enric Ferran (1991), Jocs Florals (2001) i Ausiàs March (2003).

Va ser soci de la ACEC des dels anys vuitanta, i membre de la seva junta directiva.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà
15 de novembre a les 3 de la tarda
Tanatori de les Corts
Avda. Joan XXIII, 19
Barcelona

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2