Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Lorenzo Silva va rebre el passat 26 d'abril el Premio CEDRO 2017
acec2/5/2017(Foto:)
 
El Ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, i la presidenta de CEDRO, Carme Riera, van ser els encarregats de lliurar, en l'Institut Cervantes de Madrid, el Premio CEDRO 2017 a l'escriptor Lorenzo Silva.

La presidenta de CEDRO va afirmar que la Junta Directiva de l'Entitat va decidir instaurar aquest guardó perquè vol destacar cada any la labor que desenvolupa una persona o una institució en defensa dels drets d'autor i per a això va acordar que es concedís sempre el 26 d'abril, Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual.

Carme Riera va destacar que la Junta Directiva de CEDRO va decidir concedir la primera edició d'aquest premi a Lorenzo Silva per «la seva valentia en defensar els drets d'autor i la seva generositat en anteposar l'interès col·lectiu al seu personal».

Així mateix, va recordar que «a pesar que no té dotació econòmica, el seu caràcter simbòlic és ben important perquè és el reconeixement col·lectiu i públic d'autors i editors a una labor que, en algunes ocasions, no és massa compresa».

El premiat, per la seva banda, va agrair el guardó a CEDRO, i va afirmar que rebre aquest premi «és tot un honor perquè significa el reconeixement dels meus companys per defensar alguna cosa que és fonamental per tots nosaltres: els nostres drets d'autor».

Necessitats del sector

Riera va sol·licitar al ministre, Méndez de Vigo, i a la resta de representants del Congrés i del Senat que van acudir a l'acte que "col·laborem per aconseguir una regulació justa que promogui la valoració, compensació i el respecte als drets d'autor" i va posar l'accent en la importància del dret d'autor per fomentar la creació i l'edició de llibres, revistes, periòdics i partitures.

La presidenta de CEDRO va posar damunt la necessitat de modificar la regulació per solucionar els majors problemes del sector: un nou sistema de còpia privada, una llicència legal remunerada per les còpies de publicacions en l'ensenyament reglat no universitària, una remuneració justa per a autors pel préstec de les seves obres en biblioteques i la compatibilització de la jubilació amb els drets d'autor. També va sol·licitar més esforços per acabar amb la pirateria editorial en internet.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, encarregat de clausurar el lliurament del Premio CEDRO, va insistir en la necessitat de treballar en l'àmbit educatiu. En la seva opinió, la lluita contra els accessos il·legals a continguts culturals «ha de començar a l'escola». Segons ha afirmat: «El talent cal pagar-ho. Gens del que fem ha de ser gratis». Així mateix, ha destacat la voluntat de diàleg dels responsables culturals per protegir els drets dels creadors.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2