Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Eleccions i Assemblea General del Congrés Europeu d'Escriptors a Trieste
15nal9/11/2007

Novament un candidat escandinau és escollit per àmplia majoria com a President de la institució

Durant el 26, 27 i 28 d'octubre s'ha celebrat a la ciutat italiana de Trieste, a la vora de l'Adriàtic, el IV Congrés Mare Nostrum de les associacions d'escriptors europeus i l'Assemblea General Anual de l'European Writers' Congress (EWC), institució que agrupa a la gran majoria de les associacions d'escriptors i traductors d'Europa (però, segons els Estatuts fundacionals, no a les societats de gestió col·lectiva de drets ni als respectius centres nacionals del PEN Club).

La majoria de les ponències presentades els dos primers dies van exposar, com a primera i mateixa preocupació dels escriptors convidats, els problemes de convivència en els països europeus, no només entre les cultures i llengües originàries -algunes amb poblacions extremadament reduïdes- sinó també en relació amb els processos migratoris, molt importants en les respectives dimensions culturals. Encara que no sempre des de les mateixes òptiques i des de diversos graus de confiança en el futur, sempre es va insistir en la viabilitat d'una consciència intercultural europea i en la supervivència de la riquesa lingüística del continent, a preservar en necessària concòrdia amb l'ús de les llengües franques de comunicació, singularment amb l'anglès.

La intervenció del Director General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Mr. Vladimir Sucha, va evidenciar la important diferència de registre entre la concepció de creació cultural de les associacions d'escriptors presents i la de l'alt funcionari de la UE, que els va convidar a elaborar i participar en uns programes culturals de la Comissió amb els quals els escriptors no troben la relació amb els seus problemes legals i professionals. La futura Junta Directiva de la EWC té, doncs, el repte de reconduir un diàleg institucional molt delicat per al futur financer de la EWC.

Finalment, la celebració d'eleccions a la Junta Directiva va posar de relleu les dificultats d'integració d'un major nombre de representants d'associacions de països del sur d'Europa, sens dubte prioritàriament centrats en la resolució de problemes urgents en la defensa dels seus drets professionals i més acostumats a la presentació de candidatures mitjançant els contactes personals durant els congressos que amb l'actual anticipació estatutària de mesos. Va ser evident, en qualsevol cas, la renovada confiança de la majoria de les delegacions en un representant d'institucions escandinaves per a la Presidència de la EWC, elecció en clara connexió amb la rigorosa i impecable rendició de comptes de l'exercici, que l'Assemblea va aprovar.

D'aquesta manera, va ser escollit president de la EWC, Mr. John Erik Forslund, de la Unió Sueca de Escriptors; i vicepresidents, el britànic Mr. Graham Lester George i la hongaresa Ms. Anna Menyhért. Van entrat a formar part del Consell (board) el suís Mr. Adi Blum, l'alemanya Ms. Anna Dünnebier i la finlandesa Ms. Mette Møller, mentre que el Comitè electoral va quedar en poder de la també finlandesa (en llengua sueca) Ms. Merete Jensen i de l'islandès Mr. R. Tryggvadottir.

Informe de José-Luis Giménez-Frontín

Nova junta de l'EWC (pdf)   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2