Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Resposta de CEDRO a l’informe de la Comissió Nacional de Competència
22/1/2010


El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) ha qualificat d’ “esbiaixat i amb falta de rigor” l’informe que la Comissió Nacional de Competència va fer públic el passat 19 de gener sobre la feina feta per les entitats de gestió col·lectiva de drets de propietat intel·lectual. Aquest document, elaborat d’ofici, critica el sistema de gestió col·lectiva i el funcionament de les associacions que realitzen aquesta activitat.

En el seu últim butlletí electrònic (CEDRO Informa, número 59) l’entitat assegura que l’informe de Competència inclou nombroses generalitzacions que en el seu cas no tenen cap fonament. Magdalena Vinent, directora general de CEDRO, explica que “els nostres contractes, contràriament al que diuen des de Competència, no són en exclusiva: ni els que signem amb els titulars de drets, ni amb les entitats estrangeres ni amb els usuaris”. Pel que fa a l’acusació de falta de transparència a què es fa referència en el text, Vinent aclareix que “l’Entitat s’ajusta al màxim nivell de transparència, de fet, les nostres tarifes i el nostre repertori estan disponibles des de fa molts anys al nostre web”.

D’altra banda, la directora general de CEDRO adverteix que la proposta de Competència d’eliminar la obligatorietat de la gestió col·lectiva per a determinats drets denota un greu desconeixement, ja que “a la pràctica, resultaria impossible per als titulars exercir de forma individual alguns dels drets i obtenir-ne els rendiments econòmics corresponents”. I afegeix que “ els ciutadans tampoc podrien dur a terme determinats usos de les obres sense una instància de gestió col·lectiva”.

IberCrea, una plataforma per a defensar la propietat intel·lectual
El passat 21 de gener es va presentar IberCrea, una nova associació formada per les entitats de gestió CEDRO, AGEDI, AIE i SGAE per a promoure el coneixement de la propietat intel·lectual i defensar un consum responsable de la cultura. Aquesta plataforma té també entre els seu objectius participar en el debat sobre propietat intel·lectual que s’està duent a terme en aquests moments. IberCrea va manifestar durant la presentació el seu desacord amb l’informe de Competència i va anunciar, a través del seu president, Manuel Medina, que es reunirà amb el president de la Comissió Nacional de Competència (CNC), Luis Berenguer, ja que considera que l’informe realitzat per aquesta institució és “oportunista i intrusiu”.


Comunicat d'Ibercrea sobre l'informe de la CNC.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2