Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Pura Salceda, nova secretària general de l’ACEC
12/4/2010Pura Salceda (Foto:Carme Esteve)
 
Pura Salceda ha estat escollida per unanimitat nova secretària general de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) en substitució d’Anna Caballé. Salceda va ser escollida per la Junta Directiva del passat divendres 9 d’abril, després que Caballé presentés el dia 7 la seva dimissió per incompatibilitat del càrrec amb les múltiples obligacions de la seva vida professional.

Pura Salceda és es va incorporar a la Junta Directiva l’any passat i en tot aquest any ha estat ha participat activament en la vida de l’entitat, de la qual n’ha estat secretària de la Comissió de Cultura. Nascuda a Mèxic el 1961, però resident a Barcelona des dels 3 anys, és llicenciada en Filologia Hispànica i doctora en Filologia Romànica. Escriptora i traductora, ha publicat diverses obres, com els poemaris Versos de perra negra (2005) i Mares Online (2008) i l’assaig Hola, de dónde eres? Manual de urgencia para navegar en los chats, en col·laboració amb Andrés Aberasturi. En gallec ha publicat A ollada de Astarté (2007) i ha coordinat l’antologia de poesia Erato bajo la piel del deseo (2010). Els seus poemes i articles han estat editats en diferents antologies i revistes literàries d’Espanya i Iberoamèrica. Com a guionista ha obtingut el premi Sal a Escena 2009 convocat pel Ministeri d’Igualtat pel curt Más asesinadas, dirigit per Mario Pilarte, emmarcat en la campanya contra la violència de gènere.

En la reunió de Junta Directiva de divendres passat es va deixar constància expressa de l’agraïment a Anna Caballé per part de la seva Associació per la seva dedicació i la tasca duta a terme des que va prendre posessió del càrrec, el desembre de 2008. Per la seva part, Anna Caballé també va agrair a tots els socis el suport i la cordialitat que li han manifestat durant tot aquest temps.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2