Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


L’Arxiu Audiovisual de Poetes ja es pot consultar per web
22/12/2010Imatge de la nova web de l'Arxiu (Foto:ACEC)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) ha aportat un destacat valor afegit a l’Arxiu Audiovisual de Poetes, un dels projectes més ambiciosos realitzats per l’entitat en els darrers anys: el seu accés universal a través d’un web específic. Deu anys després de la seva creació, l’Arxiu fa un important salt endevant, ja que posa en línia el complet volum de documentació editat durant aquest període. L’Arxiu Audiovisual de Poetes és una iniciativa de l’ACEC amb el suport de CEDRO i la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. La creació de la nova plataforma web ha tingut la col·laboració del Ministeri de Cultura.

Les dades de l’Arxiu dimensionen el seu important valor: 79 poetes registrats (en els propers mesos seran 83) i 1.458 poemes llegits pels seus mateixos autors. El nou web recull totes les gravacions realitzades en els deu primers anys de vida de l’Arxiu. Al portal s’hi podrà accedir des del mateix web de l’ACEC, així com des dels nous dominis www.reddepoetas.com i www.xarxadepoetes.com. L’Arxiu ha creat un canal propi a YouTube, que emmagatzema tots els vídeos i que afavoreix el seu accés extern.

L’Arxiu Audiovisual de Poetes va néixer l’any 2000 de la mà de l’ACEC i impulsat per qui aleshores era el seu secretari general, José Luis Giménez-Frontín (Barcelona, 1943-2008). La seva intenció era elaborar una col·lecció de reconeguts poetes en llengua catalana i castellana (així com altres puntuals en gallec i francès) recitant i la seva obra i analitzant la seva trajectòria poètica. La voluntat de la iniciativa era crear una font documental de referència per a la consulta per part d’estudiosos, documentalistes, lectors de poesia i mitjans de comunicació. Per aquest motiu es van designar dues institucions de consulta, la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona, i la Residencia de Estudiantes, a Madrid, que encara avui reben un exemplar en cada cas de cada cinta.

El nou web va ser presentat per la secretària general de l’ACEC, Pura Salceda, durant l’acte de lliurament del primer premi José Luis Giménez-Frontín, el 21 de desembre a l’Ateneu Barcelonès. Salceda va definir la nova dimensió de l’Arxiu com “una eina global, oberta, que es continuarà ampliant i que respon al compromís de l’ACEC d’omplir de continguts les seves iniciatives”.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2