Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


CEDRO defensa les llicències com a solució per a la reproducció
13/10/2011Magdalena Vinent, Pedro de Andrés i Susana Checa (Foto:Hydra Media)
 
El president del Centro Español de Derechos Repográficos (CEDRO), Pedro de Andrés, va remarcar en una sessió celebrada al Líber el pasat 6 d’octubre un compromís de les autoritats amb els drets d’autor per trencar l’actual situació que ha convertit Espanya en un dels països del món amb menor sensibilització per la feina dels creadors i amb els majors índexs de pirateria. De Andrés va participar en un acte convocat per CEDRO que va comptar amb la presència de diferents professionals i agents culturals i en el qual hi van intervenir la directora general d’aquest organisme, Magdalena Vinent, i la seva cap de llicències, Susana Checa.

De Andrés va mostrar la seva preocupació perquè en l’estat actual “és molt difícil fer plans si no hi ha un punt de suport clau”. “Això genera incerteses, ja que les autoritats miren cap una altra banda”, va afegir. De Andrés va reclamar una reforma de la Llei de la Propietat Intel·lectual (LPI) que validi la defensa dels drets d’autor en l’actual context.

Magdalena Vinent, per la seva part, va ressaltar la via que CEDRO està desenvolupant en els darrers anys per la gestió voluntària de llicències, que ha permés tancar acords amb organismes i empreses. Segons va detallar Vinent, el comput total de reproduccions de material protegit és de 1.549 milions de còpies a l’any, entre fotocòpies en paper i material digital.

Susana Checa, per últim, va detallar la realització d’aquests acords i va posar de manifest les dificultats i obstacles en alguns àmbits, especialment en el món universitari, on la Conferència de Rectors de les Universitats d’Espanya ha avortat qualsevol intent d’acord que regularitzi l’ús de llicències. Checa va subratllar que les llicències de CEDRO constitueixen la solució per a l’ús de material amb drets d’autor: “permeten l’ús de repertori com llibres, revistes i partitures, afavoreix la reproducció digital i en fotocòpia controlada, respecta la llei i remunera autors i editors”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2