Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Un cicle explora la presència de la literatura russa en el cinema
19/10/2011(Foto:)
 
En el marc de les activitats programades dins l'Any Dual Rússia - Espanya 2011, el Seminari d'Estudis Eslaus de l'Institut Universitari de Cultura (IUC) organitza el cicle "Els dijous de Cinema Rus a la UPF: Literatura Russa en el Cinema Rus".

El cicle, promogut pels ministeris de Cultura del govern espanyol i de la Federació Russa, així com per l'acadèmia de Cinema del país eslau, se centra en els films que estan basats en obres literàries, i explorar així la relació entre literatura i cinema rus. En total es projectaran sis pel·lícules, en diferents dijous consecutius entre el 13 d'octubre i 17 de novembre del 2011, a les 19 hores, a l'aula 40.012 de l'edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella de la Universitat. Diferents cineastes i professors de la cultura eslava faran una introducció sobre el llibre en qüestió i el seu autor i, si la durada de les projeccions ho permet, hi haurà un debat amb el públic assistent.

Crimen y castigo, dirigit per Lev Kulidzhanov el 1969, i basat en l'obra homònima de F. Dostoievski, va obrir el cicle el passat 13 d’octubre. Els altres films programats són Corazón de perro (1988), dirigit per Valdimir Bortko, i basat en l'obra de M. Bulgakov (20 d'octubre); Nido de hidalgos, una obra de I. Turguenev que el director Andrei Konchalovsky va versionar al cinema l'any 1969 (27 d'octubre); La dama del perrito, dirigit l'any 1960 per Iosif Heifits, i basat en una obra d'A. Chéjov (3 de novembre); Alexander Nevskiy, un film basat en un llibre anònim i que va dirigir el 1938 Serguéi Eisenstein (10 de novembre); i finalment, Pieza inconclusa para piano mecánico, dirigit per Nikita Mikhalkov el 1977 sobre una obra d'A. Chéjov (17 de novembre).

Entre les activitats programades en el marc de l'Any Dual Rússia-Espanya, el campus de la Ciutadella acollirà l'exposició "Rússia dels escriptors", entre el 21 de desembre del 2011 i el 3 de febrer del 2012.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2