Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


L'ACEC presenta ‘Los sumergidos’
5/3/2012Acte de presentació de 'Los sumergidos', a l'Ateneu Barcelonès. (Foto:Carme Esteve)
 
Miguel Ángel Curiel va presentar a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès, el seu últim llibre de poemes, Los sumergidos, editat per Alamud en la seva col·lecció Añil Literaria. El poeta Ambrosio Gallego va obrir l’acte i el premi nacional de poesia José Corredor-Matheos va presentar el poemari.

En Los sumergidos es troba tota la complexitat de la senzillesa, un llibre sobre la soledat i on sempre apareixen els grans temes que encara acompanyen el ser humà, l’amor, la mort, el pas del temps, la vida, el buit o l’existència. Un llibre diferent a la resta, un llibre replet de troballes i de llargs poemes en prosa i tanmateix tots ells allunyats d’un discurs retòric.

Miguel Ángel Curiel, poeta i narrador, viatger impenitent, cantautor, va néixer a Korbach Valdeck, Alemanya, (31 de març de 1966), on sons pares, originaris de Jaraíz de la Vera (Càceres), havien emigrat. Va passar la seva infantesa i la seva joventut a Talavera de la Reina (Toledo). Va estudiar Geografia i Història a Madrid. Actualment viu a Lugo. Influenciat per la lírica de Holan i Paul Celan, la seva idea de la poesia, d’arrel elegíaca i molt romàntica, però d’una gran vitalitat i riquesa metafòrica en l’estil del surrealisme i il·lustrada per referents d’una gran cultura poètica, aposta pel fragmentarisme i una complexa teoria del coneixement a través d’una nostàlgia que remou els dolors més profunds. Els seus temes essencials són la mort i el pas del temps. Algunes de les seves obres publicades són: El verano, 2001, accèssit del premi Adonáis; Poemas 1996-2000, 2001. Accèssit Premi Rafael Morales 2000, Talavera; Hálito, Editorial Vitrubio, (Madrid, 2002), premi Eladio Caballero; i Mal de altura (Editorial Añil, Castella la Manxa, 2006) i Diario de la luz, premi Ciudad de Mérida.

Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2