Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Carme Riera rep el premi José Luis Giménez-Frontín en reconeixement a la seva obra i trajectòria
28/11/2012(Foto:Carme Esteve i Pla)
 

L’escriptora i catedràtica Carme Riera va rebre ahir, dimarts 27 de novembre, el tercer premi José Luis Giménez-Frontín per la seva trajectòria i el volum de la seva obra. L’acte es va celebrar a l’aula Josep Maria de Sagarra de l’Ateneu Barcelonès just en la data de l’aniversari de naixement de Giménez-Frontín, traspassat fa quatre anys. La vídua de Giménez-Frontín, Pilar Brea, va lliurar el premi a Carme Riera. 

El premi José Luis Giménez-Frontín va ser instituït per l’ACEC en record i homenatge al que va ser president i ànima mater de l’entitat, amb l’objectiu de reconèixer anualment una figura literària que hagi destacat per la seva tasca a favor de l’entesa, l’harmonia i la transversalitat entre les diferents cultures existents a Catalunya. Després d’Enrique Badosa i Anna Maria Moix, ahir va ser l’autora mallorquina Carme Riera qui va rebre el guardó. Riera va rebre una estatueta dissenyada per Antonio Beneyto, que ha col·laborat desinteressadament amb l’Associació. Els dos anteriors guanyadors del premi, Badosa i Moix, també van ser obsequiats ahir amb la mateixa estatueta.

El president de l’ACEC, Miquel de Palol, va subratllar el valor del premi pel nom que porta i per les figures que ja l’han guanyat. Palol va ressaltar que li feia il·lusió que enguany l’hagi obtingut una autora en llengua catalana, ja que els dos anteriors guanyadors conreaven la seva obra en castellà, un equilibri que realça la funció i el sentit del guardó. 

En uns termes similars es va expressar la guanyadora: “Obtenir un premi que porta per nom José Luis Giménez-Frontín em fa molta il·lusió. Va treballar intensament per trobar ponts entre les cultures catalana i castellana i va ser un lluitador per la cultura, les llibertats i la literatura, a més d’un gran gestor cultural, amb qui vaig tenir l’ocasió de treballar plegats amb motiu del quart centenari d’El Quixot”. Carme Riera també va mostrar-se il·lusionada per compartir la nòmina de guanyadors del premi amb Enrique Badosa i Anna Maria Moix i que l’autor del reconeixement sigui Antonio Beneyto, “a qui admiro molt”.

La poeta Neus Aguado, profunda coneixedora de l’obra i la persona de Carme Riera, va glossar la seva dilatada i sòlida trajectòria literària: “és una notable narradora, que ha estat capaç reproduir en la seva literatura una gran varietat de gèneres: des dels contes fins les novel·la passant per l’assaig, la poesia o els estudis universitaris”. 

Neus Aguado va subratllar la capacitat de Riera per abordar diferents gèneres i disciplines en la seva narrativa: la novel·la negra, la complicitat pscològica, l’humor o la intriga. “L’entorn immediat és el millor material literari de Carme Riera. Descriu les coses de cada dia de forma que el lector les capti com un fet excepcional”. Aguado va ressaltar el paper cabdal que el mar juga en l’obra de l’autora mallorquina: “el mar imprimeix la seva narrativa”.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2