Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Internet com a eina per defensar els drets d'autor
22/3/2013(Foto: HM)
 

El Centro Español de Derechos Reprográficos ha demanat als autors i editors de l’Estat que facin un “enviament massiu de correus electrònics” al ministre de Cultura, José Ignacio Wert, perquè aquest faci marxe enrere i no aprovi la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual. La societat de gestió assegura que, si la llei tira endavant, la nova regulació “acabarà amb l’actual sistema de protecció dels drets d’autor”.

Al seu entendre, la situació és “molt greu” perquè es redueix al màxim la definició de còpia privada –de tal manera que la quantitat a compensar als autors també serà mínima– i perquè es liberalitza la reproducció de llibres i altres publicacions en centres educatius, sense que s’estableixi cap mena de remuneració per als autors d’aquestes obres.

Per evitar aquesta situació, CEDRO ha intentat introduir diverses esmenes a la llei. De totes maneres, si el consell de ministres no les contempla, “les conseqüències podrien ser irreversibles i convertir-se en una gran amenaça per a l’activitat editorial de l’Estat, a més de discriminar els autors espanyols respecte els d’altres països”.

El contingut de la carta, que s’envia a secretaria.ministro@mecd.es amb còpia a direcciongeneral@cedro.org, és el següent:

"Señor Ministro de Educación, Cultura y Deporte: 

Me dirijo a usted como autor. Desde esta condición, le traslado mi absoluto rechazo al actual texto de reforma de la Ley de Propiedad Intelectual. Le solicito encarecidamente que incluya las legítimas peticiones de CEDRO en materia de copia privada y de remuneración para los titulares de derechos en el ámbito de la educación. Su proyecto de modificación de la ley amenaza seriamente  la  actividad creadora y editorial de nuestro país.
 
Atentamente
".   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2