Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Alfonso Levy presenta el seu primer poemari
18/4/2013(Foto: Rubén Ibarreta)
 

S’ha presentat a la Casa del Llibre el poemari Al calor de los errores (Inv-Verso), d’Alfonso Levy, que va estar acompanyat per l’editora i poeta Amàlia Sanchís. Es va iniciar l’acte amb la interpretació del Preludi de Bach per a violoncel. Com va explicar el propi autor, es tracta del seu primer poemari, escrit i reescrit durant trenta anys. Conegut pels seus treballs de crítica cultural a ràdio i televisió, per les seves presentacions d’altres poetes, per les seves xerrades sempre estimulants i poètiques, Alfonso Levy és un “narrador d’històries”, com ell mateix diu a l'epíleg del llibre. 

Encara sense haver publicat cap llibre, Alfonso Levy era ja el poeta i el passejant que tots coneixem i que treballa les paraules mentre recorria els carrers del barri Gòtic de Barcelona, un caçador d’instants a la recerca de fragments, detalls que li donessin la llavor del poema, la creació. Dubtant, respectant l’error, utilitzant-lo i aprenent “a la calor dels errors”, com diu el títol del seu llibre. Però uns errors que han de ser vivificants, transformats i dadors de vida a la paraula poètica. També al poemari hi és present la mort, les veus absents que seran rescatades per la vida, amb la mediació espiritual del poema: “Hi ha persones/ que no retiren la paraula/ a l’ésser estimat,/ solament perquè hagi mort”. On en aquest altre: “Si ho mereixo/ vindrà,/però abans/m’hauré perdut”.

Durant la presentació, va citar Jean Cocteau, el fragment d’una carta de Marcel Proust sobre l’esforç de l’art i, sobretot, de manera entusiàstica, ens va parlar del cinema de François Truffaut, de la seva pel·lícula Las dos inglesas y el amor, així com de la música de Georges Delereu, compositor habitual del director francès. Finalitzava l’acte, al qual va assistir nombrós públic i molts amics i poetes socis de l’ACEC, amb una lectura dels seus poemes i la interpretació d’un altre fragment de la música de Bach.

A. T.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2